Fugtighedscreme

Denne opskrift er baseret på Urtegaardens fugtighedscreme

Der skal bruges:

Vandfase

Fedtfase

Slutfase

Med 150 ml. vand får du ca. 250 ml creme.

Fremstilling

  1. Skold eller afsprit gryder og redskaber
  2. Afvej vandfasen i en gryde
  3. Afvej fedtfasen i en anden gryde
  4. Opvarm begge gryder til 75 °C og tag gryderne af varmen
  5. Start med at varme vandfasen. Når vandfasen er ca. 50 °C sættes fedtfasen over. Fedtfasen tages af varmen ved ca. 60 °C, da temperaturen stiger meget hurtigt. Herefter sættes fedtfasen over og tages af til temperaturen er 75 °C.
  6. Hæld fedtfasen i vandfasen i en tund stråle under omrøring (rør fra side til side for at undgå luft i cremen).
  7. Rør til temperaturen er 60 °
  8. Afkøl til 40 °C uden omrøring og røre herefter let inden der afkøles til stuetemperatur og atter røres let.
  9. Tilsæt slutfasen og rør forsigtigt
  10. Hæld på emballage

Du kan først vurdere cremens konsistens, når den er rimeligt kold. Hvis den er for flydende kan du varme cremen op igen og gennemgå afkølingen en gang mere.