Mælkebøttecreme

Denne opskrift er baseret på basisfedtcreme

Til mælkebøtte-cremen er 'olie'-delen et udtræk af mælkebøttehoveder. Simpelthen pluk en skålfuld mælkebøttehoveder (så lærer du også at se noget positivt ved de smukke gule blomster i græsplænen). Har du ikke selv mælkebøtter, så pluk dem et sted, hvor der ikke er alt for megen trafik.

Lad mælkebøttehovederne tørre nogle dage - supplér gerne med en times tørring i ovnen (50 grader). Det siges, at vand i mælkebøttehovederne har en tendens til at trække skimmel i din olie, så vær lidt grundig med tørringen.

Hæld mælkebøttehovederne i et glas og dæk dem med olie - det kan være en billig madolie (raps, solsikke, vindruekerne) eller en lidt dyrere tidselolie. Er du til duften af olivenolie, kan det naturligvis også bruges. Lad glasset trække en god uges tid.

Si olien fra mælkebøttehovederne. Lidt blomster-rester i olien gør ingen skade, men ønsker du et renere resultat, så supplér med at si olien gennem f.eks. et te-filter.

Nyd duften og for den sags skyld også smagen af din olie. Og så videre til creme-fremstillingen